Thursday, November 29, 2007

391.5 gr

Väger bilen..rejs redo.

Pro,9200Rpm/v,4 cells 1300mah GP.



Ny kaross av Nico...


Dynamites C4 9200rpm/v



4 cellers layout.



Friday, November 23, 2007

Screeeeeeeeaming

Japp..så ere 9200rpm/v än så länge de absolut värsta man kan inbringa i varvtal

Dynamite C4 9200

Eskil...here we come

Wednesday, November 21, 2007

Tweaked or not..

Nya Tweakbrädan klar..



Saturday, November 17, 2007

BL powa..traction or not...

Så, nu e ja färdig med Xray M18Pro bilen...

Recept är följande:

Shogoo så Mmaba25 ESC sitter där det skall,samma med on/off knappen.

För kraft står en DynoMAX 6800, hurvida det kommer o funka vet ja inte. har tyvärr bara änu små pinionger o kommer no behöva köra på 6 celler. Signalerna tas om and av en Spectrum micro. Styrningen ett Futaba S3102. Jos från IB1400 celler.. Stratus kaross kommer.

Jag har haft som mål att hålla så låg C som möjligt som möjligt, o har enl mig sj lyckats, lödde esc/motor, slipper på såsätt jobbiga kontakter man ändå aldrig anv i princip!.







Friday, November 16, 2007

Traction controll....carpet.

I dag börjar vi närma oss fullständigeten...




NY oanvänd Kry M18Pro endast ihopbyggd: Futaba S3102,Spectrum Micro,LRP QC2Micro,Alu XrayCVDS,Xray Alu motorfäste,Xray Alu motorfläns samt en Xtra upps däck








Tuesday, November 13, 2007

And we have a winner....




Jaja, jag tog mig samman och packade ner allt vad 1:10 heter...sålt av saker jag inte anv. Sitta på 5 BL motorer?? HALLÅ!! :D:D. Gjorde slag i saken, trimmade frugan och pep iväg till SKarpnäck i Söndags...

Scalpel..the best a man can get. Inget " ser ut som en liten 1:12" , borde uppföra sig som en liten 1:12a"..DET ÄR EN FÖRMINSKAD 1:12a . Den har inga likheter med en 1:18 "touring" å som en Xray M18 o lite RS4a.





8 ack vart dt ca, o bilen kändes bra, orginaldäcken va verkligen SKRÄP, kommer nyttja fälgarna.

Efter ett ack, på orgialdäck va ja inte så monstruöt imponerad, bilen va verkligen hal (hadde många rätt?)...Ähh, ja sprättr påsarna, nya däck måste testas...Hard fram o Supersoft bak soppade hela ytan bak, o e 1/4 ram, innersidan.

Med 15T piniong (som förövrigt ÄR Xray) så gick bilen som en raket, ingen mamba raket, utan lagomt för banan. Motorn vart varm, men inte på nått sätt farligt...men att sträva efter sval elektronik e nått jag personligen vill göra!.

Ner på 14T pinong o motorn började bli svlare, det fick duga, runt 60grader efter ett fäste som inte är utav denna värld!! mattan e dock rätt sliten o finns lite ojämnheter, o en sån liten bil påverkas av det. Några avåkningar o ja trodde flera gånger att bilen skulle va skrot! men ICKE =)

Länge sedan jag hadde så skoj som jag hadde i Söndas, inte ens funderat på Offroad, utan snarare bara längtat efter min nya Xray M18Pro, för att öra dom andra sälskap =)

Micke,Perra o nåra till dök upp o körde Xray M18, med gummi däck. Nånstans "måste vi dra gränsrna" i dagsläget va ja fattat så ere mest en "test", vi måste få fram det bästa,enklaste o billigaste för att få en så tait o enkel rejsing som möjligt.




Thursday, November 08, 2007

And we are done...

Det blir troligen ett stort uppehåll nu... Arbete..arbete o familj tar all min tid, e trött, less o orkar ärligt inte med nått utöver Familjen o jobbet...

På återseende...

Monday, November 05, 2007

Hmmm, can they be trusted....

Gick in på postens sida, och sökte efter mitt paket.Scalpellen enl posten sj kom den 31/10-07 till MALMÖ av alla ställen????!!!!...skumt..o ligger där än.....det har redan gått igenom Tullen. Blir till o ringa o fråga,vad dom håller på med...

----------------------------------------

Beträffande invigningen så vet ja fortfarande inte hur ja skall göra...kl 18 nu på Fredag ere sagt att portarna slås upp för innesäsongen.Att jobba som vanligt, hem , hämta prylarna o sen bege sig....mja vet inte. Funderar om man skall sikta på Söndag om det går, track istället.

Sunday, November 04, 2007

Weeeeeeeeeeeee, thats the sound of the LRP Fusion

Eftersom det bara e en tidsfråga innan Scalpelen dyker upp så ere lika bra att köra in spisen.

4.8v ca 5 min UTAN belastning.

Ca 51-52 grader låg ja på...




Ok, then what...?

Premiären ,eller hur man skall säga. Drog till Klubben i dag MHF-Skarpnäck och fixade det sista. Dock va juh i princip 97% av allt klart o det som återstod va nåra mattstumpar o få fast,samt langa lite färg på väggarna.


Banan,som den ser ut nu, troligen samma på den officiella premiären.


Jag passade på at ta med mig bilen, men har inte gjort NÅTT med nån setup, utan bara gått igenom den minitiöst efter RM i sjöbo. Det va välla kul, det kändes helt ok.

Vet inte, men känner mig rätt...splittrad,eller disträ..svårt o sätta fingret på det hela. Efter RM så va man rätt mätt..suget har kommit rätt krypande på inomhus säsongen o ja har tills bara för nån vecka sen längat efter att få köra offroad inomhus. Sagt o gjort, men de där hysteriska WOW...infann sig aldrig...ja kräver sällan nå spec, utan 2 konor typ o lajja runt =), men mja, vissst de va skönt o ratta igen men...ja ja vet inte.

Julen närmar sig med stormsteg, Jobbet o framförallt min familj tar massor av tid, inget jag vill försaka för RC. Det har jag redan gjort...Buggy är Lördagar alt en kortis nån Fredag. jag har dessutom 5.5mil till banan för att ruppa lite. Missförstå mig inte, ja har åkt 67 mil enkel resa för o köra aktivt 30 min typ..e inte det, men det känns nästan som att bara förberedelserna otransport komme o ta mins 3 timmar... 1 dit, 1 packa upp o ner, o 1 hem... o slutar man 16:00 ere inte många ackar på En Fredag. Att ta med sig barnen en Lördag är inte aktuellt alls.

Sambon Jobbar 2 helger, o ch är sedan Ledig 3 helger..e h inte meningen att ja skal stå o ratta RC, då ja vill umgås me dom...mer än att köra RC, ka ngivet va vissa stunder då man e mätt på "hema livet" o kan få nån helg me bara RC, men det blir mindre iom att barnen växer, o det e bad,skog o natur mm som hägrar...

Jag HAR planer på att köra rejset i Nyköping, men i ärlighetens namn börjar jag skruva på mig, att ställa upp i en Buggytävling som är en "ojämn track bana" lockar inte alltid...vist sj rejskännslan e de som lockar för vissa, så även för mig med, men ja vet inte, ja vill tävla, men om det e track så hadde ja kört det givetvis. Jag måste iskallt ta mig en funderare...

Dessutom, e jag på jakt efter en Touring, det va ju "Flätt rejsing" som va starten för mig...(ja förutom Wildwily när man va 8 år o nån enstaka rocky mm) "offroaden" har bara varit hos mig i åar år, typ sen 2004 eller 05..Track körde jag intensivt i par år, 3-4 år, var o varannan dag ,dock nån enstaka tävling...Så innerst i grunden är jag en track människa, men jag älskar Offroaden på det sättet att man flyger..(låter löjligt) men kännslan av den perfekta landningen går icke att gissa sig till..måste upplevas.

Därför har jag bestämt mig att pralellt med Offoaden inne, köra 1:18 Trck, o det på det mer seriösare planet än förr...hurvida det går får tiden avgöra.

Jag hoppas, men vill inget lova på att vara med på den ev premiären nu till helgen. Vi får helt enkelt se hur det blir nu inne i vinter o Offroad.

Friday, November 02, 2007

Just turn around...and save it..

Servoräddare har just kommit. MicroRS4 har jag ingen erfarenhet av, dock ROADTECHS som e samma som RS4a´s. Ganska lien o e av 1:12 stuk.




Thursday, November 01, 2007

Do i need Xray to see thru it...

Så eren på G...

M18 Pro
LRP Quantum Micro 2 ESC
Futaba S3102 Servo
382320 Alum Motor Holder
382041 large motor heat sink
385203 Alum axles on all 4 corners
389163 360 motor
Spektrum micro receiver

Pris? Århundradets AFFÄR alla kategorier...sug på den ni....once in a lifetime deal...

Brushed like a.....

Trinity kol, för lilla LRP Fusion som skall pryda Skalpellen har just kommit. Även karossbrickor o krympplast för ackarna..


Remeber the "Titanium´s"....Lightweight Axle

Sakta men säkert trillar det in saker till 1:18 säsongen...Senast va EXOTEK´s Titan-diff axel.