Saturday, March 21, 2009

Race,NeedAss and Oink

21 Mars ...Året är 2009 och denna dag sa...na vi börjar om, denna helg, 20-21/3 kommer att gå till historien som den värsta genom tiderna i form av skrotade 1:10 elbuggysar...

Ok, vi tat från början lite lätt..häng med. (men varning, jag stavar som en kratta o e inte speciellt fifffig på att skriva utan gör så gott ja kan)

Det började för ett tag sen att ja ville få ihop min prototyp S2 2wd buggy..men fick senare avstyra detta..jag hade då kommit över en RB5 Ultima som har rattats av en viss Mikael Johansson som är medlem i våran klubb. Det betyder lite kort att ja har inte kört 2wd 1:10 buggy sen Söderhamn maj 2008 och det på en hal sandbana me en Atomic Carbon S2 mid motor 2wd. innan dess, inget alls...dvs knappt ett 5.10 tal ack sen 2005 ja starta (iof me truck, lite granna) MEN det är inga ursäkter, utan fakta, vill man utvecklas,komma vidare o hålla sig i trim måste man träna...

Så ja bestämde mig alltså fär att deltaka i det sk "organiserad tidstäning" med "race kännsla...efter att ha fått RB5an o klämt o könt o monterat ett LRP reglage josat av 2x5200 Desire 50C så va ja lugn..däcken va som vanligt schumacher minipins "slicksade", dagarna gick o ja va äckligt taggad, det va dessutom masor av folk som anmäldes... Fredag tog ja ut en semesterdag o for ner som ett skott te klubben, o hjälpte Nillman att ta sig till Racecar för lite diff oljor...passade dessutom på att hälsa på Fredde M....Väl tillbaka på klubben så packade vi upp...o sällan har jag skådat en sådan bana..


Som just denna...det sprutade delar så innerst!. Matte A stod på plats då vi gjorde entré..Ronny G anslöt seanre, sedan så strömmade det in folk konstant.

Matte A hade en hel del oflyt o skrotade fram och bakvagnar på löpande band, det Matte gjorde av med denna helg har han inte ens gjort av me sen han börja me buggy!!...SÅ krävande är banan, minsta okoncentration o du har en bil i en kasse.

Matte A i full fart..



Sen vare full fart...PerErik anslöt senare ett ack o satte en bra tid, fortsatte hemmåt senare. Nille snabb som få, ytterst giftig o vid sitt esse så krossar han allt i denna gren.



NeedAss place..



Micke Johansson med Far anslöt senare med helt ny bil en AE RC10B4, Micke har tidigare rattat RB5, men numera som sagt AE!! RC10B4

.



Hur som haver, bilar skrotades på löpande band, sällan har jag skådat sådan "PLAST - KVARN" Som denna bana...för egendel vart det både 1 o 2 o fler incidenter




Lördag o "rejs" dag...

Reservdels "depå´n" va decimerad till näst intill obefintlig, men humöret hölls iallafall uppe...Matte Angseryd va snabb som få som Micke J..Foppa körde äckligt stabilt o hans nötande på klubben har gett resultat. Pimp maistro va snabb, va lite lätt av "banan", men fann sig till ro under ett tag..Kom med LRP 5300 liposar...som va av delad kvalitet? Skall cellerna röra sig innuti "hardcaset" ?

Lars Johnsson anslöt först på Lördagens morgon, sedan fylldes det på

John kom med päjken sin Felix o en av klubbens utan tvekan fetaste bilar en Short course truck baserad på XX4 från Losi...eBay e våran vän...






Matte A taggad som en hund,kom pigg o gla te racedagen o satte sjukt fina tider, körde stabilt o kvalde in i topp, Med tanke på hur mycket delar som sprutat för min vän Matte så skall ha nha en eloge för att han inte ger upp!. Mattes körning e en fröjd för ögat!!




Per-Erik kom som en favorit, från att ha dominerat MSEC tävlingarna,så stöttes det på oerört motstånd i form av pelare o gigants gaps..P-E fick tyvärr bryta.



Lars Js place..kom med Bomber kaross för B4, en av de vackrare på marknaden tycker jag, slimmad o låg. Lars står utan tvekan för den vackraste körningen av alla på racet. I dag räckte det till en 1a plats i B-finalen




Pimpi..



För egen del så gick det bra!, ja e nöjd...det slutade emd att Micke TQ,Sen e ja f*n osäker, men för att göra resan kort.

Micke J Vann, före Foppa, sedan GHEA Ronny G, tätt fölt av Pimpi o sedan jag sj på en 5e plats..jag e nöjd som få. Det hela slutade med i sista finalen..

Vinnaren Micke J med sin Far Lars,numera ordförande i våran klubb, GRATTIS MICKE.






Ronny Gutå´s GHEA front bulkhead/brace till B4an....MUMMS




A Final 3 en liten Whoopie satte stopp för mina ev avancemang i Finalen..




På återseende, o räkna iskallt med att jag komme rigen med mer 2wd..










0 Comments:

Post a Comment

<< Home